De ultieme gids voor het ontwerpen van merkbekers voor uw bedrijf

De ultieme gids voor het ontwerpen van merkbekers voor uw bedrijf

Bent u op zoek naar een manier om uw merk te promoten en u te onderscheiden van de concurrentie?

Papieren bekers met een merknaam zijn een uitstekende oplossing voor bedrijven van elke omvang, omdat ze een hoogwaardige, kosteneffectieve manier bieden om uw doelgroep te bereiken. Op maat bedrukte papieren bekers zijn een geweldige manier om uw merk te promoten en uw klanten een handige, milieuvriendelijke oplossing te bieden. In dit artikel nemen we de belangrijkste stappen met u door om de perfecte papieren merkbekers te ontwerpen die uw bedrijf zullen helpen slagen.

Het belang van papieren bekers met een merknaam begrijpen

Voordat we in het ontwerpproces duiken, is het belangrijk het belang van papieren bekers met een merknaam te begrijpen. Deze bekers dienen niet alleen als een manier om uw merk te promoten, maar ze bieden ook een milieuvriendelijkere optie in vergelijking met plastic bekers.

Wat is Branding en waarom is het zo belangrijk?

 

Het lijdt geen twijfel dat branding van vitaal belang is in de hedendaagse zakenwereld. Een sterk merk kan u helpen nieuwe klanten aan te trekken, loyaliteit op te bouwen bij uw bestaande klantenbestand en u te onderscheiden van de concurrentie. Maar wat is branding precies, en waarom is het zo belangrijk?

Eenvoudig gezegd is branding het proces van het creëren en onderhouden van een unieke identiteit voor uw bedrijf. Deze identiteit moet worden weerspiegeld in alles, van uw logo en het ontwerp van uw website tot de manier waarop u de telefoon beantwoordt en met klanten omgaat. Een sterk merk zorgt ervoor dat mensen zich uw bedrijf herinneren en er positieve eigenschappen aan verbinden.

Er zijn een aantal redenen waarom branding zo belangrijk is. Ten eerste, zoals hierboven vermeld, kan het u helpen nieuwe klanten aan te trekken. Mensen zullen eerder zaken doen met een bedrijf dat ze herkennen en waar ze een positief gevoel bij hebben. Branding kan ook helpen bij het opbouwen van klantentrouw; merkproducten inspireren doorgaans tot meer loyaliteit dan generieke. Ten slotte kan branding u helpen uw bedrijf te onderscheiden van de concurrentie. In een overvolle markt kan een sterk merk het verschil uitmaken tussen succes en mislukking.

Zoals u ziet is branding essentieel voor elk bedrijf dat succesvol wil zijn op de huidige markt. Als u niet investeert in branding, doet u gewoon niet genoeg om uw bedrijf te laten groeien. Papieren bekers met uw logo zijn een geweldige manier om een sterke merkidentiteit voor uw bedrijf op te bouwen.

Hoe ontwerp je Papieren bekers op maat?

Wat te vermijden bij het ontwerpen van papieren bekers met een merknaam?

Papieren bekers zijn een populaire keuze voor coffeeshops, bakkerijen, hotels en andere bedrijven. Papieren bekers met een merknaam kunnen hun naamsbekendheid vergroten en klantenbinding opbouwen. Papieren bekers met opdruk op maat kunnen ook worden gebruikt om speciale evenementen te promoten, zoals beurzen, sportevenementen of conferenties. Ze zijn goedkoop en wegwerpbaar, wat ze handig maakt voor klanten die onderweg zijn. Papieren bekers kunnen worden voorzien van een logo of andere ontwerpelementen om het bedrijf te promoten.

Als u geïnteresseerd bent in het ontwerpen van aangepaste papieren bekers, zijn er een paar dingen om in gedachten te houden.

Bepaal eerst welke maat cup je nodig hebt. De standaardmaten zijn 200 ml (small), 300 ml (medium) en 400 ml (large).

Kies vervolgens een soort papieren beker. U kunt kiezen voor een enkelwandige papieren beker (het beste voor water), met opdruk op een volledig oppervlak, of een dubbelwandige papieren beker met thermische isolatie (het beste voor koffie of thee), met een soort onbedrukte witte voet. Bekijk zeker onze Papieren bekers met merknaam vergelijking.

Kies vervolgens een kleur papieren beker die bij je ontwerp past. Denk ten slotte na over het soort ontwerp dat u wilt. Eenvoudige ontwerpen met één of twee kleuren werken meestal het beste op papieren merkbekers. Maar als u een complexer ontwerp in gedachten hebt, zorg er dan voor dat u hoogwaardige drukmethoden gebruikt, zodat uw ontwerp er fantastisch uitziet.

Zodra je deze details hebt bepaald, download je hier de juiste sjabloon voor het ontwerpen van de Custom Paper Cup TEMPLATE pdf of van de productpagina, en kun je beginnen met het ontwerpen van je custom papieren beker volgens alle instructies binnenin!

Elke goede marketingstrategie van een coffeeshop zou papieren bekers met een merknaam moeten omvatten.

Er zijn echter een paar dingen die u moet vermijden bij het ontwerpen van bedrukte papieren bekers op maat.

Ten eerste, weersta de drang om te overdrijven met je branding. Te veel logo’s of te veel merkelementen kunnen de bedrukte papieren beker er druk en onoverzichtelijk uit laten zien.

Ten tweede, vermijd het gebruik van drukke patronen of kleine tekst. Vergeet niet dat mensen je op maat gemaakte papieren beker zullen vasthouden, dus je wilt dat je ontwerp eenvoudig is en van een afstand gemakkelijk te lezen.

Ten derde, wikkel geen lange tekst of logo’s rond je op maat gemaakte papieren beker omdat niemand hem zal omdraaien om het te lezen. Wanneer u op een plat sjabloon ontwerpt, bedenk dan dat alleen omdat het papieren bekertje rond is, slechts 1/3 van het sjabloon in één oogopslag zichtbaar is.

Gebruik tenslotte niet te veel inkt. U wilt dat uw ontwerp in het oog springt, maar u wilt niet dat het vlekkerig of onleesbaar is. Dit is vooral belangrijk bij het ontwerp van enkelwandige papieren bekers, wanneer er geen tweede laag premium glanzend papier is (zoals bij dubbelwandige papieren bekers), dat veel beter intrekt en dergelijke problemen niet kent.

Zorg ervoor dat je onze gids voor experts over Hoe controleer je een grafisch ontwerp van een papieren beker met een merknaam in detail hebt gelezen.

Door deze eenvoudige richtlijnen te volgen, kunt u bedrukte papieren bekers op maat maken die zowel opvallend als functioneel zijn en dus uw merk helpen promoten.

Belangrijke overwegingen voor het ontwerpen van papieren bekers met een merknaam

Bij het ontwerpen van uw papieren merkbekers is het belangrijk de volgende overwegingen in gedachten te houden:

1. Denk aan duurzaamheid en dus aan milieuvriendelijke papieren bekers

Naast het promoten van uw merk is het ook belangrijk om rekening te houden met het milieueffect van uw papieren merkbekers. Overweeg het gebruik van gerecyclede materialen of biologisch afbreekbare en composteerbare alternatieven voor traditionele papieren bekers om uw ecologische voetafdruk te verkleinen. De keuze voor milieuvriendelijke papieren bekers heeft ook gevolgen voor het ontwerp. Afhankelijk van de bekers die u kiest, moet u al dan niet het logo “Plastic in product” (dode schildpad logo) gebruiken dat volgens de SUP-richtlijn in de EU verplicht is voor producten die plastic bevatten. Daarom maakt de keuze voor papieren ECO-bekers uw merk en producten aantrekkelijker voor milieubewuste klanten. Meer informatie over duurzame en milieuvriendelijke papieren bekers van rainbowcups vindt u op onze webpagina over milieuduurzaamheid.

Branded ECO paper cups, eco-friendly paper cups, environmental sustainability
plastic in product logo SUP directive rainbowcups custom printed paper cups

2. Selecteer hoogwaardige drukmethoden

Om ervoor te zorgen dat uw papieren merkbekers er professioneel en duurzaam uitzien, is het belangrijk een hoogwaardige drukmethode te kiezen. Enkele populaire drukmethoden zijn offsetdruk, digitale druk, flexodruk, tampondruk en zeefdruk. Elk van deze methoden heeft zijn eigen voordelen en beperkingen, dus het is belangrijk de juiste te kiezen voor uw behoeften. Bij rainbow cups gebruiken we alleen de eerste twee drukmethoden, omdat deze van alle beschikbare drukmethoden de beste kwaliteit papieren bekers opleveren.

printing methods colour checking branded paper cups
customised branded paper cups for coffee and cutom printed ice cream cups from rainbowcups
custom designed paper coffee cups with own logo print from rainbowcups

3. Kies het juiste formaat en type van gepersonaliseerde papieren bekers en andere op maat gemaakte producten zoals bedrukte suiker of transparante bekers.

Het formaat en het type (SW/DW/TW) van uw papieren merkbekers zijn van grote invloed op het algehele uiterlijk en de functionaliteit ervan. Houd rekening met uw doelgroep en het soort drankjes dat u gaat serveren bij het kiezen van het juiste formaat en type voor uw bekers. U kunt ook overwegen verschillende maten en soorten te gebruiken voor verschillende soorten dranken, zoals kleinere kopjes voor espresso en grotere kopjes voor koffie. Het type beker hangt vooral ook af van de drank. Voor warme dranken zijn papieren TW-bekers het beste, en voor koude dranken of alleen water zijn papieren SW-bekers goed genoeg. Voor limonade, bier, shake, bubbelthee, vers sap of andere dranken die zichtbaar moeten zijn, zijn transparante PET-bekers het beste. Om het type beker te vinden dat het beste bij uw behoeften past, kunt u onze pagina met vergelijkingen van papieren bekers op maat raadplegen.

rainbowcups branded paper cup empty grphic design template
rainbowcups branded paper cup template custom print paper cup template

4. Ontwerpsjablonen voor papieren bekers en andere bedrukte producten op maat

Om het grafische ontwerpproces van een bedrukte papieren beker te vereenvoudigen, biedt rainbowcups gratis ontwerpsjablonen aan. Deze PDF-sjablonen kunnen gemakkelijk worden aangepast met uw merkkleuren en logo’s, zodat u eenvoudig een professioneel ogend ontwerp kunt maken. Deze ontwerpsjablonen voor papieren bekers bevatten alle richtlijnen en technische vereisten, alsook een eenvoudige methode om het afgewerkte ontwerp en hoe het eruit zal zien op de beker te controleren. Ze zijn zeker het controleren waard.

Eco-vriendelijke papieren bekers op maat van RainbowCups

Duurzaamheid is een topprioriteit voor
Rainbow Bekers
Daarom gebruiken ze alleen milieuvriendelijke materialen in hun producten, waaronder gerecyclede en biologisch afbreekbare materialen.

Meer informatie over onze inzet voor duurzaamheid

.

eco-friendly sustainable paper cups with green dot logo

Tips voor een succesvol ontwerp van een papieren merkbeker

Overweeg de volgende tips om ervoor te zorgen dat het ontwerp van uw papieren merkbeker zowel effectief als professioneel is:

custom printed paper cup with company logo rainbowcups

1. Begin je reis naar het ontwerpen van papieren bekers op maat met een duidelijke merkidentiteit

Voordat u begint met het ontwerpen van uw papieren merkbekers, is het belangrijk om een duidelijk inzicht te hebben in uw merkidentiteit. Dit omvat het logo, de kleuren en de boodschap van uw bedrijf, maar ook alle extra afbeeldingen of grafieken die u op uw papieren bekers wilt hebben. Een duidelijke merkidentiteit zorgt ervoor dat uw papieren bekers consistent zijn met uw algemene marketinginspanningen en helpt u een samenhangende en gedenkwaardige uitstraling voor uw bedrijf te creëren. Dit zal uw merkidentiteit helpen versterken en uw papieren bekers gemakkelijk herkenbaar maken.

bespoke paper cups with custom printed logo rainbowcups

2. Overweeg uw doelgroep

Bij het ontwerpen van uw papieren bekers met merknaam is het essentieel om uw doelgroep in gedachten te houden. Welk type klant probeert u aan te trekken en welk type ontwerp zal bij hen aanslaan?

3. Gebruik levendige kleuren en opvallende afbeeldingen

Om uw papieren merkbekers te laten opvallen, is het belangrijk levendige kleuren en opvallende afbeeldingen te gebruiken. Overweeg het gebruik van uw merkkleuren en logo, evenals aanvullende afbeeldingen en grafieken die u helpen uw merk te promoten en op te vallen. Maar tegelijkertijd, vergeet niet om…

rainbowcups double wall branded paper cup colourful

4. Houd het eenvoudig

Hoewel u wilt dat uw papieren merkbekers in het oog springen, is het ook essentieel om uw ontwerp eenvoudig te houden. Te veel kleuren, afbeeldingen of grafieken kunnen uw kopjes onoverzichtelijk en moeilijk leesbaar maken. Zo’n kopje kan overweldigend zijn en afbreuk doen aan uw merkboodschap. Een strak, eenvoudig ontwerp is vaak het meest effectief. Zoals vaak, ook in dit geval, is een “minder is meer”-aanpak de juiste. Bekijk onze portfolio om inspiratie op te doen bij andere klanten.

custom printed paper cups with own logo rainbowcups

Conclusie

Het ontwerpen van papieren bekers met een merknaam is een geweldige manier om uw merk te promoten en uw klanten een handige, milieuvriendelijke oplossing te bieden. Door de belangrijkste overwegingen en tips in gedachten te houden, kunt u een ontwerp maken dat uw merkimago nauwkeurig weergeeft. Aan de slag met
RainbowCups
en zet de eerste stap in het promoten van uw merk met op maat bedrukte papieren bekers.

Koop uw papieren bekers met merknaam bij RainbowCups

Voor bedrukte papieren bekers van de hoogste kwaliteit gaat u naar
RainbowCups
. Wij bieden een breed scala aan
gratis grafische ontwerpsjablonen voor papieren bekers
en aanpassingsopties om u te helpen de perfecte papieren bekers en andere op maat gemaakte wegwerpproducten voor uw bedrijf te maken.

Om te beginnen met het ontwerpen van uw papieren beker, gebruikt u deze
ontwerpsjablonen
als uitgangspunt. Kies gewoon de sjabloon die het beste bij uw behoeften past, voeg uw branding en afbeeldingen toe, en u kunt aan de slag!

Lees verder in deze gids voor experts over hoe je zelf bedrukte papieren bekers kiest, bestelt en ontwerpt